Isolatie van daken

Isolatie van daken

Energie wordt elke dag duurder.

De eerste belangrijke stap op weg naar een energiezuinige woning, zet u door de woning goed te isoleren. Warmte stijgt en het dak van de woning is dus, indien niet goed geïsoleerd, de grootste verliespost van warmte.Het loont dus de moeite om het dak goed en voldoende dik te isoleren.
Er bestaan verschillende materialen om een dak te isoleren die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Het voornaamste blijft de isolatiewaarde van het materiaal. Deze wordt uitgedrukt in de Rd waarde. Bij het isoleren kiest u best voor een Rd waarde van 4,5 of hoger om zeker in orde te zijn met de huidige isolatienormen.

Afhankelijk van het soort dak, werken we gewoonlijk met 2 soorten isolatie. Bij traditionele daken met balken en kepers, lenen PUR met een tandgroef systeem zich het best. Deze kunnen gewoon tegen de kepers geschroefd worden waardoor er geen extra timmerwerk verreist is.

Hellend dak geïsoleerd met U Therm PUR platen 12 cm dik, Rd = 5.2 m²K/W

De platen hebben als voordeel dat ze licht zijn, een hoog rendement geven en een hoge drukweerstand hebben. Ook zijn ze beter bestand tegen ongedierte (muizen, steenmarters,..) dan zachtere isolatiesoorten.

Wanneer u niet langs binnen kan isoleren, bijvoorbeeld omdat de plafonds al afgewerkt zijn, heeft u nog de mogelijkheid om uw dak langs buiten te isoleren, het zogenaamde Sarkingdak. Het gevolg hierbij is wel dat het buitenaanzicht van uw woning verandert door deze verhoging.

Hellend dak geïsoleerd met U Therm PUR platen 12 cm dik, Rd = 5.2 m²K/W, langs buiten

Sarkingdak langs buiten geïsoleerd,

12 CM PIR

Bij een spantendak wordt meestal gebruik gemaakt van glas- of steenwol. Die is gemakkelijk tussen de spanten aan te brengen en af te werken met een dampscherm.

Nieuwe dakkapel in een bestaand dak, geïsoleerd met glaswol spijkerflensdekens, 18 cm dik

Dakisolatie U Therm PIR

Dakisolatie U Therm PIR

Dakisolatie U Therm PIR

Dakisolatie U Therm PIR

Bekijk onze referenties Vraag een offerte